Nieuwsbrief Hoochsaet 02

Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken.

 

Nieuwsbrief Hoochsaet  02

21 juni 2013

familiewapen
vHnH

     

          Afkortingen en links voor de websites:

          voor "van Hoochsaet naar Hoogzaad" klik op vHnH: gelanceerd op 13 feb. 2013

          voor "Genealogie familie Hoogzaad"  klik op GfH:    gelanceerd op    6 apr. 2011

          ========================================================================

 

 

Dank

Dank voor alle reacties waarmee mijn gegevens konden worden aangevuld. Als reactie hierop de vraag om steeds alle mutaties m.b.t. geboorte, huwelijk/samenwonen en overlijden aan mij door te geven. Blijf me bestoken met deze gegevens!

Nieuw

In 1928 schreef Mina Hoogzaad een brief aan haar zoon Willem. U vindt deze brief door op Mina Hoogzaad te klikken. Dit kan ook via de tab Media > Document > Mina Hoogzaad. Als u het gezin van Mina en Christianus (Janus) Wouters wilt opzoeken via Stambomen > Westfriese tak Hoogzaad dan vindt u hieronder bij Navigatie binnen stambomen de beschrijving hoe u dat handig kunt doen.
Ook is er een mooie levensbeschrijving van Willem Hoogzaad van de hand van Piet de Band binnengekomen. Klik hiervoor op Willem Hoogzaad.

Deze tweede nieuwsbrief zal evenals de eerste op de website te zien zijn onder Media > Nieuwsbrieven

Navigatie binnen stambomen

Hoe kun je gemakkelijk je voorouders vinden binnen de stambomen die op de website vHnH staan.
Onthoud dat in al deze stambomen alleen de gegevens van overleden personen staan. Jij komt hierin niet voor. Je zult dus altijd van overleden familieleden moeten uitgaan. Het zoeken wordt eenvoudiger als het een overleden echtpaar betreft. In dit voorbeeld wordt uitgegaan van het echtpaar Jan Hoogzaad en Bets van Dijk die beiden overleden zijn.
Ga naar Stambomen > Westfriese tak Hoogzaad.
De pagina die je nu ziet bestaat uit vier vlakken. Aan de linkerkant drie vlakken en aan de rechterkant een vlak.
Aan de linkerkant staan onder Namenindex de achternamen die standaard beginnen met de letter A zoals: AA, van der, Aalten, van, enz.
Als je Jan Hoogzaad wilt zoeken klik dan in het alfabet boven de Namenindex op de letter H. Dan verschijnen de achternamen: Haker, Handgraaf, enz. Nu doorscrollen naar de achternaam Hoogzaad en je vind daaronder de voornamen: Aaltje (3x), Adriaantje, enz. Nu kan zijn voornaam Jan zijn, maar natuurlijk ook met de doopnaam Jo(h)annes beginnen. Dat betekent dat er 21 mogelijkheden en je weet niet welke je moet kiezen voor onze Jan. Veel eenvoudiger is het om van zijn vrouw Bets van Dijk uit te gaan. Klik op de letter D en direct is de achternaam Dijk, van zichtbaar met daaronder de voornamen van Bets, Elisabeth Johanna.
Klik op Elisabeth Johanna en in het rechter hoofdscherm staat boven in haar naam.
Een regel daarboven vind je de gegevens van haar echtgenoot Johannes (Jan) Hoogzaad.
Daaronder vind je weer de gegevens van hun drie overleden kinderen Josie, Peter en Helen.

Onder deze kinderen zie je staan met nummer XII.143 Wilhelmina (Mien) Hoogzaad dochter van Johannes (Harrie) Hoogzaad zie (XI.77) en Josina (Jozien) Steenbakkers, landbouwster. Als je nu op de naam van Johannes (Harrie) Hoogzaad klikt, zie je iets bijzonders. Zijn naam verschijnt weer boven in en je kunt zien dat deze Harry tweemaal getrouwd geweest is. Uit het eerste huwelijk met Jozien Steenbakkers staan tien kinderen vermeld en uit het tweede met Martina van Gaalen acht. In werkelijkheid hebben beide vrouwen elf kinderen gebaard waarvan er zes in leven zijn. Toen de jongste geboren werd was de oudste 28 jaar. Dit kun je ontdekken op de website GfH. Maar dan moet je wel geregistreerd zijn!

Probeer maar eens met je eigen voorouders deze navigatie onder de knie te krijgen. Veel succes!

Opsporing verzocht

Silene Hoogzaad geboren in 1963. In het archief in Amsterdam bestaat een persoonskaart van haar, maar in mijn gegevens komt ze niet voor.  Ze heeft in Amsterdam gewoond, gewerkt of gestudeerd. Wie weet meer over haar en kan mij helpen haar op te sporen.
Deze oproep blijft hier staan totdat zij gevonden is.

aa-onbekend

 

 

Wie weet welke vrouw dit is?

Ik hoor dat graag van je.


 

Een fijne vakantie en tot de volgende keer.

 
www.hoochsaet.nl | contact

Klik om je af te melden.

Powered by AcyMailing